Μόνιμο μακιγιάζ


Συχνές Ερωτήσεις


Τι είναι το μόνιμο-ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Το μόνιμο μακιγιάζ – μικροχρωμάτωση είναι μια ειδική τεχνική εμφύτευσης χρωστικών στην επιδερμίδα με αισθητικές και παραϊατρικές εφαρμογές. Βελτιώνει και επιφέρει ισορροπία στο πρόσωπο με εφαρμογές στα φρύδια, στα μάτια και στα χείλη. Διορθώνει μετεγχειρητικές δυσμορφίες αλλά και ιδιαιτερότητες από διάφορες παθήσεις όπως αλωπεκία, λεύκη και λαγώχειλο.


Πώς γίνεται το ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Μέσω του σύγχρονου και υψηλής ποιότητας συστήματος micro pigmentation εμφυτεύουμε στο δέρμα (στο ανώτερο στρώμα του δέρματος) ειδικές μικροχρωστικές ουσίες, με την αντίστοιχη τεχνική και μέγεθος βελόνας (μίας χρήσεως) που απαιτείτε για την εκάστοτε εφαρμογή.


Είναι τατουάζ το μόνιμο μακιγιάζ;

Όχι. Η διαδικασία του μόνιμου μακιγιάζ-μικροχρωμάτωσης είναι παρόμοια με το τατουάζ, ωστόσο στο μόνιμο μακιγιάζ η εμφύτευση των χρωστικών γίνεται με υψηλής ποιότητας σύστημα micro pigmentation στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, ενώ στο τατουάζ εισχωρούν πολύ πιο βαθιά μέσα στο δέρμα. Η χρωστικές ουσίες για τατουάζ διαφέρουν ουσιωδώς από αυτές που χρησιμοποιούμε στο μόνιμο μακιγιάζ (ορυκτά παράγωγα χωρίς χημικές ή άλλες επιβλαβείς ουσίες) Έτσι, ένα τατουάζ διαρκεί μια ζωή, ενώ στο μόνιμο μακιγιάζ οι χρωστικές ξεθωριάζουν σε δύο έως τρεία χρόνια με τη φυσική διαδικασία της ανάπλασης των κυττάρων. Η ανάγκη επανάληψης μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε διορθώσεις όταν η μόδα αλλάζει και ζητά τα φρύδια πιο γεμάτα η πιο λεπτά, ή όταν μεγαλώνουμε και τα χαρακτηριστικά μας χαλαρώνουν. Με την ανανέωση έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε το αποτέλεσμα και το χρώμα σε πιο έντονο ή πιο απαλό.


Είναι επώδυνη η εφαρμογή του μόνιμου μακιγιάζ;

Χρησιμοποιούμε ειδικά τοπικά αναισθητικά στην περιοχή όπου πρόκειται να εφαρμοστεί η μέθοδος της μικροχρωμάτωσης με αποτέλεσμα να εξαλείφετε εντελώς ο πόνος. Συνιστούμε ωστόσο την ημέρα της εφαρμογής να μην έχετε στρες, να αποφεύγετε το αλκοόλ για 24 ώρες πριν την εφαρμογή, και να αποφεύγετε τον προγραμματισμό της εφαρμογής του μόνιμου μακιγιάζ τις τρεις τελευταίες μέρες του κύκλου σας.


Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Όχι. Ακριβής πρόβλεψη της διάρκειας του αποτελέσματος του μόνιμου μακιγιάζ δεν υπάρχει. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: την ηλικία, τον τύπο δέρματος, το χρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε, την τεχνική και το πόσο εκτίθεστε στον ήλιο. Γενικότερα το μόνιμο μακιγιάζ πρέπει να ανανεώνεται ανά δύο με τρεία χρόνια.


Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών;

Όχι. Μέσω του σύγχρονου και υψηλής ποιότητας συστήματος micro pigmentation , της αποστειρωμένες μιας χρήσεως βελόνες και τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούμε κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του μόνιμου μακιγιάζ για την προστασία και την αποφυγή μολύνσεων, εγγυόμαστε μια 100% υγιεινή και ασφαλής εργασία.


Ποιες είναι οι αντενδείξεις του μόνιμου μακιγιάζ;

Προσωρινές αντενδείξεις:

Η έμμηνος ρύση, επιχείλιος έρπης (ισχύει μόνο για εφαρμογή στα χείλη), έρπητα ζωστήρα, ανοσολογική ανεπάρκεια, επιπεφυκίτιδα (ισχύει μόνο για εφαρμογές ματιών), εγκυμοσύνη, γαλουχία, χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, τοπική λοίμωξη, δερματικές παθήσεις στο σημείο εφαρμογής (τοπικό εξάνθημα, μώλωπες, εγκαύματα από τον ήλιο, όγκοι του δέρματος) και βακτηριακές λοιμώξεις, ιούς ή μύκητες.

Μόνιμες αντενδείξεις:

Αλλεργικές αντιδράσεις σε χρωστικές ουσίες, ασθένειες του δέρματος στη ζώνη εφαρμογής όπως χηλοειδή, κονδυλώματα, μελανώματα, μολυσματικό κηρίο, ψωρίαση, κνίδωση, σπίλος, καφεγαλακτόχροες κηλίδες.


Υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας στις χρωστικές τις μικροχρωμάτωσης;

Τα χρώματα GOLDENEYE που χρησιμοποιούμαι, παράγονται αποκλειστικά στην Ευρώπη και σύμφωνα με την αξιολόγηση ResAP (2008)1, οι χρωστικές τους ουσίες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας. Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται είναι ορυκτά παράγωγα χωρίς χημικές ή άλλες επιβλαβείς ουσίες. Δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα και δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Στην περίπτωση που είστε ιδιαίτερα αλλεργικό άτομο, καλό είναι να γίνει ένα δοκιμαστικό τεστ δερματικής αλλεργίας.


Ξυρίζονται τα φρύδια πριν το μόνιμο μακιγιάζ;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Δίνοντας το νέο σχήμα στα φρύδια σας, αφαιρούμε (με τσιμπιδάκι) μόνον τις περιττές τρίχες.


Ποια εποχή του χρόνου είναι καλύτερα να γίνεται το μόνιμο μακιγιάζ;

Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές, ωστόσο, το καλοκαίρι θα πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ με την έκθεση στον ήλιο, να προστατεύετε συνεχώς την περιοχή με αντηλιακές κρέμες υψηλού δείκτη (30-50 βαθμών). Γι αυτό προτιμούμε τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου όπως σε κάθε άλλου είδους παρέμβασης στο δέρμα.


Μπορώ να κάνω ημιμόνιμο μακιγιάζ αν είμαι έγκυος;

Η εφαρμογή μόνιμου μακιγιάζ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, της λοχείας, αλλά και του θηλασμού καλό είναι να αποφεύγεται τουλάχιστον τους πρώτους τρείς με τέσσερις μήνες.


Πως πρέπει να φροντίζω το ημιμόνιμο μακιγιάζ μου;

Μετά από την συνεδρία θα σας δώσουμε γραπτές οδηγίες σχετικά με την φροντίδα του μόνιμου μακιγιάζ για τις πρώτες επτά ημέρες, όπως και για μετά το διάστημα των επτά ημερών για την διατήρησή του σε καλή κατάσταση.